Myingilizce.org

Tam Görünüm: “Always” Present Continuous ile kullanımı
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
“Always” and Present Continuous
(“Daima” ve Şimdiki Zaman)

Şimdiki zaman, genellikle konuşma anında meydana gelen olaylarda kullanılır. Gelecekte bir noktada bu eylemin sona ereceğini bildirir.

The children are swimming in the pool. (Çocuklar havuzda yüzüyorlar.)
My fish is sleeping right now. (Balığım şu anda uyuyor.)

Şimdiki zaman, gelecek zamanı belirtmek için de kullanılır. Bu cümlelerde, gelecek zamanı bildiren zaman kelimeleri bulunması gerekir.

I’m going to Egypt tomorrow morning. (Ben, yarın sabah Mısır’a gidiyorum.)
They’re opening the new coffee shop next Sunday. (Yeni kahve dükkanını haftaya pazar günü açıyorlar.)

Genellikle Geniş Zaman ile gösterilen, sık sık tekrarlanan, alışkanlık haline getirilen eylemleri bildirmek için de Şimdiki Zaman kullanılabilir. Bu anlamı bildirdiğinde, “her zaman, daima” (always) kelimesiyle beraber kullanılır.

Sue is always drinking milk for breakfast. (Sue, kahvaltıda her zaman süt içer.)

They are always organizing foolish competitions for young people. (Onlar, her zaman gençler için aptalca yarışmalar düzenliyorlar.)

Şimdiki Zaman “her zaman” (always) ile kullanıldığında, bazen konuşmacının eylemi ya da alışkanlığı onaylamadığını ya da onu sinir bozucu bulduğunu gösterir.

Mike, I can’t believe this! You’re always sleeping during history lesson! (Mike, buna inanamıyorum! Tarih dersinde her zaman uyuyorsun!)

Jennifer passes her tests very easily because she is always studying. (Jennifer sınavlarını çok kolay bir şekilde geçer çünkü her zaman ders çalışıyor.)

I don’t think Daniel can lose weight. He is always eating something. (Daniel’in kilo verebileceğini hiç sanmıyorum.
O, her zaman bir şeyler yiyor.)

We never see him laughing. He is always complaining about his problems. (Biz onu hiç gülerken görmeyiz. O, her zaman sorunlarından şikayet ediyor.)

Nobody likes Ann at school since she is always having arguments with other students. (Her zaman diğer öğrencilerle tartıştığı için okulda kimse Ann’i sevmiyor )
Referans Adresler