09-16-2008, 10:50 AM
(Soru Kelimeleri + Mastar)
Cümlelerde, fiilden sonra nesne olarak “soru kelimesi (who, what, where, when, which, how)” ve “mastar (to + fiilin birinci hali)” gelerek istenilen anlatılabilir. “Show, tell, teach, ask” gibi fiillerden sonra kişi zamiri kullanılabilir. “which ve what” soru kelimelerinden sonra isim gelebilir.
I don’t know what to wear for the party. (Partiye ne giyeceğimi bilmiyorum.)
She couldn’t decide where to stay. (Nerede kalacağına karar veremedi.)
Did they learn how to use a computer? (Bilgisayar nasıl kullanılır öğrendiler mi?)
Dad told him when to come home. (Babam ona eve ne zaman geleceğini söyledi.)
Can you teach me how to solve it? (Bana onun nasıl çözülebileceğini öğretebilir misin?)
I showed him which bus to take. (Ona hangi otobüse bineceğini gösterdim.)
Mary decided what subject to study. (Mary hangi konuya çalışacağına karar verdi./ Mary hangi konuda eğitim alacağına karar verdi.)
Cümlelerde, fiilden sonra nesne olarak “soru kelimesi (who, what, where, when, which, how)” ve “mastar (to + fiilin birinci hali)” gelerek istenilen anlatılabilir. “Show, tell, teach, ask” gibi fiillerden sonra kişi zamiri kullanılabilir. “which ve what” soru kelimelerinden sonra isim gelebilir.
I don’t know what to wear for the party. (Partiye ne giyeceğimi bilmiyorum.)
She couldn’t decide where to stay. (Nerede kalacağına karar veremedi.)
Did they learn how to use a computer? (Bilgisayar nasıl kullanılır öğrendiler mi?)
Dad told him when to come home. (Babam ona eve ne zaman geleceğini söyledi.)
Can you teach me how to solve it? (Bana onun nasıl çözülebileceğini öğretebilir misin?)
I showed him which bus to take. (Ona hangi otobüse bineceğini gösterdim.)
Mary decided what subject to study. (Mary hangi konuya çalışacağına karar verdi./ Mary hangi konuda eğitim alacağına karar verdi.)