Myingilizce.org

Tam Görünüm: Past Perfect Tense
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Past Perfect Tense
(Geçmişte Bitmiş Zaman)

Geçmişte Bitmiş Zaman (Past Perfect Tense) Türkçe'de "miş"li geçmiş zamanın karşılığı olarak kullanılabilir. Geçmişte olan iki olaydan, daha önce gerçekleşmiş olanı ifade ederken bu zaman kullanılır. Geçmişte Bitmiş Zaman (Past Perfect Tense) geçmişte bir eylemin, başka bir eylemden önce tamamlanmış olduğunu ifade eder. Aynı zamanda geçmişte yaşanan bir eylemin belirli bir zamandan önce olduğunu söylemek için de kullanılır.

He started the car after he’d fastened his seat belt. (Kemerini taktıktan sonra arabayı çalıştırdı.)

I had studied a little English when I came to the US. (Amerika’ya geldiğimde biraz İngilizce
çalışmıştım.)

I had never seen such a beautiful beach before I went to Marmaris. (Marmaris’e gitmeden önce böyle güzel bir kumsal görmemiştim.)

I hadn’t seen such a beatiful beach before I went to Marmaris. (Marmaris’e gitmeden önce böyle güzel bir
kumsal görmemiştim.)

Had you ever visited the U.S. before your trip in 2003? (2003 yılındaki seyahatinden önce hiç
Amerika'ya gitmiş miydin?)

We had had that car for ten years before it broke down. (Bu araba bozulmadan önce on yıl boyunca bizimdi.)

By the time John finished his studies, he had been in Istanbul for over six years. (John çalışmalarını bitirdiğinde altı yıldan
fazla zamandır İstanbul'da bulunmaktaydı.)
Referans Adresler