09-15-2008, 01:57 PM
Will and Would
(“Arzu eder misiniz” Anlamında Kullanılan “Will / Would” Yardımcı Fiilleri)
“Will” ve “would” yardımcı fiilleri, ne istendiğini veya ne yapmak istendiğini belirtmek için kullanılır. I will = I’ll / I would = I’d şeklinde kısaltılırlar.
Can I help you, please? (Yardım edebilir miyim?)
Yes, I’d like a cheese sandwich. (Evet, peynirli sandviç istiyorum.)
(I want a cheese sandwich.)
We’re having a party tomorrow. Can you come? (Yarın partimiz var. Gelebilir misin?)
Yes, I’d love to. (Yes, I want to come.) (Evet, gelmek isterim.)
That box looks heavy. I’ll help you with it.(I want to help you with it.) (Bu kutu çok ağır gözüküyor. Sana
yardım edeyim.)
A: Will you go out to dinner with me this evening? (Bu akşam benimle yemeğe gelmek ister misin?)
B: Yes, I’ll go out to dinner with you this evening. (Bu akşam seninle yemeğe gelmek isterim.)
(“Arzu eder misiniz” Anlamında Kullanılan “Will / Would” Yardımcı Fiilleri)
“Will” ve “would” yardımcı fiilleri, ne istendiğini veya ne yapmak istendiğini belirtmek için kullanılır. I will = I’ll / I would = I’d şeklinde kısaltılırlar.
Can I help you, please? (Yardım edebilir miyim?)
Yes, I’d like a cheese sandwich. (Evet, peynirli sandviç istiyorum.)
(I want a cheese sandwich.)
We’re having a party tomorrow. Can you come? (Yarın partimiz var. Gelebilir misin?)
Yes, I’d love to. (Yes, I want to come.) (Evet, gelmek isterim.)
That box looks heavy. I’ll help you with it.(I want to help you with it.) (Bu kutu çok ağır gözüküyor. Sana
yardım edeyim.)
A: Will you go out to dinner with me this evening? (Bu akşam benimle yemeğe gelmek ister misin?)
B: Yes, I’ll go out to dinner with you this evening. (Bu akşam seninle yemeğe gelmek isterim.)